FSI MOTOR
FSI : Fuel Stratified Injection (Direkt Benzin Enjeksiyonu)
Fsi motorlarda yakıt standart motorlardaki gibi manifolda değil, direkt yanma odasına püskürtme yapılır. Manifolda püskürtme yapılan sistemlerde enjeksiyon basıncı 4 bar seviyelerinde iken, FSI'de bu rakam 10 bar seviyelerine ulaşmaktadır. Her emme manifoldunda bulunan ve tumble adı verilen hareketli levhalar,manifoldun içinden silindirlere doğru ilerleyen havaya sarmal bir hareket verir.
Piston kafasının dalgayı andıran özel formu sayesinde ateşlenmeye hazır hava ve yakıt karışımı bujinin hemen çevresinde toplanabiliyor. Tüm bunların asıl amacı; düşük yakıt tüketimi yapabilmek.
FSI teknolojine sahip olan motorlarda yakıt, çok ince partiküllerden oluşan sprey şeklinde doğrudan yanma odasına püskürtülmektedir. Bu sayede yanmadan atılacak olan yakıtın önüne geçilerek yakıt tasarrufu sağlanmış ve motordan alınan verim artmıştır.

Temel olarak FSI iki ayrı modda çalışmaktadır.Düşük motor devirlerinde kullanılan yakıt/hava karışım sistemi yüksek devirlere geçildiği andan itibaren değişmektedir.
Eğer yüksek performans isteniyorsa ve otomobil yüksek devirlerde kullanılıyorsa FSI motor geleneksel motor gibi çalışır.
Hava ile yakıt (sırasıyla 14 ile 1 birim) karışım silindir içerisinde homojen (eşit) olarak dağılmaktadır.Buna karşılık şehir içerisinde kullanımlarda veya konforlu sürüşlerde otomobil düşük devirlerde kullanılıyorsa motor FSI moduna geçmektedir.
FSI MOTOR NEDEN PAHALI ?
FSI Motor ileri teknoloji bir sistemdir.Bu sistem motorunuza entegre edildikten sonra yakıt tüketiminiz düşüyor.Tabi bu da ekstra bir masraf gerektiriyor.